fallback

Лавров: Срещу Русия се води информационна война

Изпълнението на Минските споразумения върви трудно, има и опити процесът да бъде провален, смята руският външен министър

15:30 | 10.04.15 г. 85
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Санкциите срещу Русия и опитите страната да бъде наказана за това, че брани справедливостта, предизвикаха сериозна криза в отношенията със Запада.

Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на среща с представители на неправителствени организации от Руската федерация, работещи по международни проблеми, предаде ТАСС.

Изпълнението на Минските споразумения от 12 февруари върви трудно, има и "опити процесът да бъде провален". 

"При все това огромното мнозинство държави се обявяват за тяхното последователно и пълно осъществяване", отбеляза Лавров.

"Деструктивната линия във връзка със събитията в Украйна, въвеждането на нелегитимни санкции срещу Русия,  опитите да бъде наказана страната ни, за това, че брани правото и справедливостта, предизвикаха сериозна криза в отношенията ни със Запада. Сблъскахме се с широкомащабна информационна война, предприемат се безпрецедентни усилия с цел да бъдат изопачени образът на страната ни, нейната политика", заяви първият дипломат на федерацията.

Подходите, лансирани от Русия, "не предполагат диктат, а колективно разработване на решения", каза Лавров. По думите му, такъв подход Русия вижда в уреждането на ситуацията около иранската ядрена програма и Сирия, когато "всички схващат, че е необходимо да се установи национален диалог".

"Убеден съм, че този подход ще вземе надмощие и в Украйна", каза руският министър. Много държави "настояват Минските договорености да бъдат изпълнени изцяло", изтъкна той.

Още новини от страната и чужбина може да намерите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:19 | 11.09.22 г.
fallback