fallback

Шулц: Европа ще помогне на гърците

Хората в страната не са виновни за това, че правителството вкара държавата в задънена улица, смята председателят на Европейския парламент

19:17 | 04.07.15 г. 10
Автор - снимка
Създател

Европейският съюз има готовност да отпусне допълнителен заем на Атина, чрез който да бъдат посрещнати социалните трудности в страната, заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц пред германския вестник Die Welt.

Шулц подчертава, че именно правителството на левия популист Алексис Ципрас е виновно за това, че вкара страната в задънена улица. “Но за това хората нямат вина. На тях ще им помогнем". 

Шулц има и конкретни предложения. „Може би ще трябва да се предоставят спешни заеми за преодоляване на кризата в Гърция, така че обществените услуги да се поддържат, а нуждаещите се хора да получават средства. Брюксел има готовност за това", увери председателят на Европейския парламент днес. „Няма да оставим хората в Гърция на произвола на съдбата", каза той.

В четвъртък председателят на Европарламента каза, че доверието му към гръцкото правителство е достигнало "абсолютното дъно" и че се надява то да подаде оставка след референдума в неделя.

Всичко по темата за Гърция четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:18 | 13.09.22 г.
fallback