fallback

Зигмар Габриел: Гърция изгори всички мостове

Ципрас и неговото правителство водят гръцкия народ към пътя на безнадеждността, смята германският министър

23:36 | 05.07.15 г. 41
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Почти няма шансове за компромис на Запада с Атина. Това мнение изрази  германският вицеканцлер, икономически министър и фракционен лидер на социалдемократите в Бундестага Зигмар Габриел, цитиран от Der Tagesspiegel.

„Провеждането на преговори с Гърция за нова спасителна програма в създалата се ситуация е трудно за възприемане“, каза Габриел.

„(Премиерът на Гърция) Алексис Ципрас говореше пред народа си, че с едно „Не“ ще засили преговорните си позиции. В действителност правителството в Атина разруши последните мостове, чрез които Европа и Гърция можеше да достигнат до компромис. При отказ от правилата на играта на еврозоната, който се изразява с изказаното от мнозинството „не“ (на предложенията от международните кредитори), преговори за програми едва ли може да си представим“, заяви вицеканцлерът на Федерална република Германия.

„Ципрас и неговото правителство водят гръцкия народ към пътя на безнадеждността“, добави германският икономически министър. 

Междувременно  германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че "резултатът от гръцкия вот в днешния референдум трябва да бъде приет и сега Атина е тази, която трябва да зададе тон за следващите стъпки".  „Сега трябва да приемем тези резултати. Какви са изводите, които трябва да бъдат направени, е преди всичко задача на Гърция, топката сега е в полето на Атина“, заяви от Виена Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от DPA. Всичко по темата - тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:29 | 14.09.22 г.
fallback