fallback

Стачки обхващат Гърция

Държавните служители, фармацевтите, ресторантьорите и работещи в транспортния сектор ще протестират ефективно срещу реформите, които Атина трябва да извърши

08:48 | 15.07.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Стачки обхващат Гърция в сряда. След като първо фармацевтите обявиха, че ще протестират ефективно срещу планираните от правителството реформи в сектора, служителите в държавната администрация и в метрото в столицата също ще стачкуват.

Метрото в Атина няма да работи преди 9 часа в сряда, тъй като работниците ще напуснат своите работни места, за да изразят недоволството си от реформите, които трябва да бъдат гласувани в гръцкия парламент в сряда вечерта.

Трамвайният, автобусният и тролейбусният транспорт се очаква да оперира нормално, пише в. Kathimerini.

Но националната железница и крайградската жп линия Проастиакос няма да работят, тъй като работниците организират 24-часова ефективна стачка.

Правителствената инициатива, позволяваща на населението да ползва обществения транспорт безплатно, приключи във вторник. Това означава, че в сряда ще са нужни билети и карти за пътуване в публичния транспорт.

Профсъюзът на служителите в държавната администрация Adedi също обяви, че ще проведе 24-часова ефективна стачка.

Синдикатите призоваха служителите в държавната администрация да се съберат пред сградата на парламента на площад "Синтагма" в 19 часа, за да изразят недоволството си от споразумението между Атина и Брюксел, постигнато в понеделник.

Фармацевтите и служителите в месните администрации също ще протестират. Освен това се очакват и членовете на синдикатите, представляващи ресторантьорите, да се присъединят към протестите в знак на несъгласие с вдигането на данък добавена стойност за техните услуги от 13% на 23%.

Какво мислят обикновените гърци за сделката с кредиторите - вижте във видеото на Bloomberg

Повече по темата четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:43 | 13.09.22 г.
fallback