fallback

Ципрас се яви изненадващо пред гръцкия парламент

Премиерът обяви, че Гърция се намира в критичен момент и е време да вземе решение

01:11 | 16.07.15 г. 6

След спекулациите, че няма да се появи в парламента тази вечер, гръцкият премиер Алексис Ципрас се включи в дебатите, които текат цяла вечер във връзка с новия спасителен план за Гърция, пише Guardian.

“Колеги, намираме се в критичен момент… трябва да вземем решение и да поемем отговорността”, обърна се той към депутатите. “Поемам пълна отговорност за всичко и се чувствам горд от борбата, която водим през последните няколко години”, коментира Ципрас пред пълната зала.

"Изправени сме пред несправедлива битка. Оставихме наследство от достойнство и демокрация в Европа. Битката ни ще пожъне успех", обяви Ципрас.

Премиерът заяви, че неговото правителство е подкрепяно от левите партии, социалдемократите и Зелените в цяла Европа. Според него е приключено със старата политика, а хората виждат разликата между тези, които се борят срещу несправедливостта, и онези, които се предават.

Ципрас обеща, че правителството ще направи всичко възможно, за да се бори с корупцията. Също така призна, че не вярва в голяма част от мерките, поставени тази вечер на масата, но трябва да избере между приемането на сделката или хаоса.

Вотът в Гърция трябваше да приключи до полунощ, но дебатите се проточват. 

Повече по темата за Гърция можете да четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:50 | 03.09.22 г.
fallback