fallback

Гърция изправена пред нови избори

Според правителствения говорител премиерът Ципрас няма да прави правителство на националното единство с представители на опозицията

14:12 | 05.08.15 г. 4
Автор - снимка
Създател

Правителството на гръцкия премиер Алексис Ципрас е изправено пред последните си дни.

Както потвърждават днес правителствени източници, още през есента ще има нови парламентарни избори, предава AFP.

“Нови избори през есента стават все по-вероятни“, заяви пред радиостанция Vima в сряда правителствената говорителка Олга Геровасили. „Всичко зависи от това колко стабилен ще е кабинетът през следващите седмици“.

И във вторник в материал за телевизия Skai тя заяви, че „всичко сочи, ще скоро ще има нови избори“. Същевременно тя изключи възможността премиерът Ципрас да образува правителство на националното единство с представители  на опозицията. 

Агенцията припомня, че премиерът успя да прокара нужните за сключването на спасително споразумение с кредиторите реформи само с помощта на опозицията.

Междувременно днес гръцкото правителство и кредиторите продължават с прегледа на мерките, предвидени в третия спасителен план за над 85 милиарда евро, с цел постигане на споразумение до 20 август. Разговорите се случват на фона на нови стачки  - този път на гръцките авиодиспечери, които настояват за въвеждането на по-добра система за контрол на въздушното движение, както и за назначаване на допълнителен персонал. Стачката засегна и някои полети от София до Атина и обратно.

Темата за Гърция следете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:04 | 09.09.22 г.
fallback