fallback

Авиокомпаниите „Трансаеро“ и "Аерофлот" се сливат

Сделката е на символичната цена от 1 рубла

14:39 | 02.09.15 г.

Акционерите в „Трансаеро“ са потвърдили съгласието си за предложението на правителството авиокомпанията да бъде продадена на "Аерофлот", съобщава руската информационна агенция ТАСС.

Това се казва в изявление на главния изпълнителен директор на "Трансаеро" Александър Плешаков.

Сделката е на символичната цена от 1 рубла.

„За да гарантира интересите на пасажерите, авиокомпаниите партньори и на служителите, в съответствие с позициите на ръководителите на министерствата и на най-големите банки, които подкрепят консолидацията, контролиращите акционери в авиокомпанията потвърдиха своето съгласие за предложената програма“, коментира Плешаков.

Акционерите не са инициатори на идеята за консолидацията, подчертава Плешаков. Ръководството на авиокомпанията е предложило два по-различни сценария, включително и рекапитализация на компанията чрез синдикиран заем от банки.

Плешаков посочва, че на среща с първия вицепремиер Игор Шувалов е обсъден въпросът с отпускането на държавни гаранции за сливането с „Аерофлот“.

Информационната агенция припомня, че Шувалов вчера съобщи, че правителството е взело решение за сливането на двата авиопревозвача. Съкращения на персонал и на полети не се предвиждат.

Пазарът прие добре новината за сливането – акциите на „Трансаеро“ скочиха с близо 40 на сто на борсата в Москва до 116 рубли за лот.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:00 | 14.09.22 г.
fallback