IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медведев: Тероризмът е предизвикателство пред цивилизования свят

Терористичните атаки, които току-що преживяха Русия и Франция, засегнаха целия свят, заяви руският премиер

08:38 | 18.11.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Руският премиер Дмитрий Медведев нарече разпространението на тероризма предизвикателство пред целия цивилизован свят, което се нуждае от съвместен отговор, предаде ТАСС.

В реч пред останалите участници в среща на върха на 21-те държави членки на организацията за Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество Медведев посочи, че терористичните атаки, които току-що са преживяли и Русия и Франция, са засегнали целия свят. 

Разпространението на тероризма е глобално предизвикателство за целия свят и това предизвикателство се нуждае от съвместен и координиран отговор, както и от сплотени действия, посочи Медведев.

„Взривът в руския самолет над Синайския полуостров, отнел живота на 224 души и масовото убийство на хора в Париж - това не са престъпления против една страна, това са престъпления срещу целия свят и ние всички трябва заедно да се противопоставяме на терористите“, подчерта Медведев.

По-рано днес при пристигането си за срещата на върха в Манила Медведев каза, че страната му може да се бори с тероризма сама, но най-доброто решение ще бъде Москва и Западът да загърбят разногласията си и да се борят заедно, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

По-рано във вторник руският президент Владимир Путин обвини терористите за катастрофата на руския самолет на 31 октомври, която причини смъртта на 224 души, и обеща да засили военните удари в Сирия, за да накаже тези, които са извършили „едно от най-кървавите престъпления" срещу руснаците.

Руският самолет с 224 души на борда - 217 туристи и 7-членен екипаж, изпълняващ чартърен полет от египетския курорт на Червено море Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, се разби над Синай, след като изчезна от радарите малко след излитане. Всички намиращи се на борда пътници и членове на екипажа загинаха. Преди дни нови доказателства, цитирани от американски и европейски представители от сектора по сигурността, както и от британското правителство, показаха, че именно бомба на радикалната групировка „Ислямска държава“ най-вероятно е довела до катастрофата с руския самолет. 


Темата можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 1
abdul
преди 8 години
Какво е тероризъм?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 10
evtimvz
преди 8 години
Да, Медведев, напълно сте прав! Но вашите действия в Украйна, анексирането на Крим, Зелените човечета, сепаратистите, сваления самолет над Украйна помрачават вашия справедлив гняв срещу тероризма. Това повлия и на отношението на хората относно вашия свален самолет със стотиците невинни жертви. Мир на праха им! Мир на праха и на всички жертви на тероризма! Между другото, прочетете вчерашната статия на проф. Б. Димитров.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още