IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втора руска нискотарифна авиокомпания може да бъде създадена през тази година

В пътната карта за развитие на бранша е заложен още един нискотарифен превозвач, след като "Победа" заработи в края на 2014 г.

12:18 | 21.03.16 г.
Втора руска нискотарифна авиокомпания може да бъде създадена през тази година

Втора руска нискотарифна авиокомпания може да бъде създадена през тази година, съобщава руската информационна агенция ТАСС, като се позовава на зам.-ръководителя на Федералната антимонополна служба Анатолий Голомолзин.

Службата в момента оценява възможностите за втори играч на пазара. Според Голомолзин в пътната крата за развитие на бранша е заложено създаването на два нискотарифни превозвача.

Първоначалните планове бяха първата нискотарифна авиокомпания на Русия да заработи през 2013 г., а втората – през 2014 г. Първият превозвач обаче - „Победа“, която е в групата на „Аерофлот“, заработи в края на 2014 г.

„Победа“ беше създадена на базата на попадналото под удара на санкциите дружество „Доброльот“, което прекрати дейността си.

Наскоро информационната агенция съобщи, че „Победа“ е приключила 2015 г. с нетна печалба от 37 млн. рубли и приходи от 11 млрд. рубли, като се позова на анонимен източник, близък до „Аерофлот“.

За една година на един член на персонала на компанията се падат 5 хил. превозени пътници. В световен мащаб този показател достига 1 000 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още