IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медведев: Русия няма да прибързва със структурните реформи

Правителството няма да прибегне до печатане на пари, за да помогне за преодоляването на бюджетния дефицит, твърди премиерът

17:14 | 19.04.16 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Руското правителство няма да бърза с въвеждането на бързи структурни реформи, защото това може да разшири кризата с няколко години и да натежи над засегнатата от рецесия икономика, заяви руският премиер Дмитрий Медведев във вторник, цитиран от Ройтерс

„Ние няма да провеждаме реформи за сметка на хората“, заяви Медведев под възторжени аплодисменти в Долната камара на руския парламент, докато даваше отчет за дейността на своя кабинет.

„И хората, и икономиката могат да понесат само определена скорост и дълбочина на реформите", добави премиерът.

Русия страда силно от ниските глобални цени на петрола, както и от западните икономически санкции, наложени над Москва заради нейната роля в кризата в Украйна. Но Медведев заяви, че правителството не планира да прибегне до печатане на пари, за да помогне за преодоляването на бюджетния дефицит.

Русия трябва да се върне към тригодишно бюджетно планиране, препоръча Медведев. По думите му на пролетната сесия на парламента няма да бъдат правени промени в държавния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Ivan.r
преди 8 години
истината е, че на политиците не им пука дали си или не си добре. Аз скоро не съм виждал някой мамин златен да действа против своите лични интереси.Реформи трябват ли в Х? Да. От колко време го знаем? От поне 10 само това се говори. Има ли реформи? Не.Намерете Х (има повече от един верен отговор)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
Пребивавайки "стабилно" на дъното, въздухът ти все някога свършва и тогава язък ти за стабилността. Наближавали избори. да си дадат свобода на предприемачите, не може 140 милионна страна всеки човек всеки път да се обръща за разрешение към Кремъл за всичко-дали да излезе от дома, дали да иде до двете нули и т.н. Има хватки, които не трябва да се охлабват и гард, който не трябва да се сваля но, за всичко си има разумни граници *** пример: Американците, дето за много неща ме е яд на държавната им политика, имат вече 2 / ДВЕ ! ! !/ компании, чиито ракети /там 80% са частни!/ вече кацат обратно за повторно използване, а Роскосмос дремят на стари лаври, влачат, крадат, отлагат сокове, че "по-лесно", вместо да пуснат отново - както някога - две-три ОКБ-та на стопсметка или както там се вика, и да им дадат грантове + опции за милиардни договори, при успех. Има и други, ама за това най-ме е яд: Мозъци все още имат, ама правят много, за да ги изгубят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
Ivan.r
преди 8 години
Наближават избори и правилно си правят сметката, че сега не му е времето за непопулярни мерки. Дето се вика "Стабилност!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
Този път Мечо се оплеска: Или "печатане на пари" и "структурни реформи" НЕ СА едно и също, или нищо не разбирам. "Не можели да понесат", глупости. Нереформирана, руската икономика не отива на добре. "За сметка на хората" е карането, както до сега. наистина ли не могат си опази собствеността, егати изсулената работа.Май е време Анатолич да го сменят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
redcretin
преди 8 години
Ясно, минават към натурална размяна хахахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още