fallback

Русия готви приватизацията на ВТБ и "Почты России"?

Програмата за продажба на държавни активи през следващите три години беше одобрена от правителството

14:58 | 02.02.17 г. 8

Руското правителство одобри плановете за приватизация, планирана за периода 2017-2019 година, става ясно от стенограма на заседанието, публикувана на сайта на правителството. Раздържавяването ще става в случаите, когато това е целесъобразно, отбелязва премиерът Дмитирий Медведев пред министрите.

От стенограмата не стават ясни кои компании са били обсъдени от кабинета и ще бъдат обявени за продажба през следващите три години.

Дмитрий Медведев обаче коментира, че има планове за раздържавяване на предприятия, които са лидери в своята област. „Имам предвид банки, някои предприятия от петролната индустрия, промишлеността, инфраструктурни предприятия“, обяснява той. 

Според източници на ТАСС за приватизация ще бъдат предложени пакети от ключови предприятия, сред които ВТБ, железопътната компания РЖД и „Почты России“.

За реализацията на плановете ще е необходимо да бъдат направени и промени в законодателството на страната.

Срокът на приватизацията и методите за продажбата на държавните дялове ще бъдат определени спрямо конюнктурата на пазара, както и спрямо препоръките на инвестиционните консултанти, посочва още Медведев по време на правителственото заседание.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:03 | 10.09.22 г.
fallback