IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почти всички руски петролни компании са готови да удължат сделката с ОПЕК

Готовност за такъв сценарий са изразили всички компании без Газпром нефт

17:30 | 21.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Руските петролни компании са обсъдили на среща с министъра на енергетиката Александър Новак миналата седмица възможността да бъде продължено с още половин година споразумението за свиване на добива в ОПЕК и независими страни износителки, чийто срок изтича през март 2018 година, предава БТА.

Готовност за такъв сценарий са изразили всички компании без Газпром нефт, съобщават пред ТАСС двама източници, участвали в заседанието.

Обсъдено е удължаване с шест месеца. Всички са съгласни, с изключение на Газпром нефт, защото компанията ще пусне нови проекти през 2018 година, посочва един от източниците.

Той отбелязва също, че Роснефт не е изразила несъгласие.

Според другия източник обаче окончателно решение може да бъде взето на среща на компаниите с министерството на енергетиката.

Срещата вероятно ще се състои в края на ноември преди конференцията на ОПЕК и другите участници във Виена, където се очаква да бъде взето решение за удължаване на договореностите.

Представител на картела е съобщил пред ТАСС, че Русия и Саудитска Арабия вече са постигнали консенсус по продължаване на сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още