IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия и Китай ще строят петролна рафинерия за над 5 млрд. долара

По-късно двете страни предвиждат и изграждане на верига бензиностанции в Северен Китай

13:14 | 21.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Русия и Китай ще строят петролна рафинерия за над 5 млрд. долара

Инвестициите на държавните петролни компании на Русия и Китай Роснефт и CNPC в строителството на нефтопреработвателен завод край китайския град Тянзин ще бъдат около 5 млрд. долара, и то само на първия стадий на осъществяване на проекта.

Това е казал руският вицепремиер Игор Сечин на церемонията по започване на строителството на петролната рафинерия, съобщават руски медии.

В съответствие с постигнатите договорености ще бъде създадена „Китайско-руска източна нефтохимическа компания“. По думите на Сечин това ще бъде най-голямото досега съвместно руско-китайско предприятие, като се има предвид обемът на инвестициите, които ще се вложат.

Първият стадий на осъществяване на проекта предвижда извършване на технико-икономическа обосновка, проектиране на рафинерията и построяването й. Инвестициите ще се правят в съответствие с план, който скоро ще бъде утвърден.

Вторият етап на даденото съвместно предприятие предвижда строителството на мрежа от около 500 бензиностанции в Северен Китай под марката на CNPC и Роснефти, е съобщил още руският вицепремиер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още