IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството на Япония прие бюджет с рекордни разходи

През следващата фискална година държавните разходи ще надхвърлят 1.1 трлн. долара, показва документът

11:00 | 27.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Правителството на Япония прие бюджет с рекордни разходи

Правителството на Япония е постигнало съгласие по приемането на бюджет с рекордно високи държавни разходи за следващата година. Очакванията са, че разходната част ще бъде в размер на 92,4 трлн. йени (1,1 трлн. долара), съобщава ВВС.

В момента Япония е изправена пред изключително тежки предизвикателства. Сред тях са борбата с дефлацията, скъпата йена, слабото вътрешно търсене и ниското потребителско доверие. С цел противодействие на тези проблеми властите предвиждат нови мерки за насърчаване на икономическата активност.

Наред с увеличаването на разходите обаче ще се стигне и до увеличаване на държавния дълг. До края на март 2012 година се очаква държавният дълг на Япония да скочи до 891 трлн. йени, или 184 на сто от брутния вътрешен продукт на страната.

Най-голямото перо в проектобюджета са разходите за социално осигуряване и обслужване на държавните дългове. По тези направления ще бъдат насочени 55 на сто от парите в бюджета. Други 18% са за местните власти и техните нужди.

Останалите средства са разпределени за отбрана, публични проекти, технологично развитие и образование.

Очакванията на правителството са приходите от данъци през следващата фискална година да бъдат в размер на 40,9 трлн. йени.
След изготвянето на документа, той трябва да получи одобрението на парламента. Това трябва да стане преди 31 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още