IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад от 60% в производството на японски автомобили през април

Производителите планират да възстановят производството си в пълен обем съвсем скоро

15:23 | 31.05.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Производството на японски автомобили през април е намаляло с 60,1% в сравнение със същия период за миналата година, съобщи японската Национална асоциация на производителите на автомобили, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Спадът в производството се отнася за леките автомобили, автобусите и камионите. За производството в самата Япония показателят е 47%.

Проблемите с този водещ промишлен отрасъл в Страната на изгряващото слънце бяха породени от разрушителното земетресение и вълните цунами от 11 март. Тогава редица заводи спряха работа и се почувства остра липса на резервни части.

Най-голям е спадът на производството през април в заводите на Honda Motor Co. - 81%, Toyota Motor Corp. - 78% и Mitsubishi Motors Co. - 65,4%.

Японските автопроизводители обаче планират в най-близко бъдеще да възстановят производството в практически пълен обем. От  Toyota обявиха, че още през юли възстановенето производство ще бъде в рамките на 90% спрямо нивата от преди инцидента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още