IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung беше във фокуса на азиатската борсова сесия

Причината са твърденията в медиите, че високопоставени мениджъри в компания, свързани с корупционния скандал, са депозирали оставките си

11:12 | 24.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските пазари отчетоха предимно спадове в петък, като Samsung Group беше във фокуса на вниманието, съобщи CNBC.

Графика: CNBC

Причината са твърдения в медиите, че високопоставени мениджъри в компания, свързани с корупционния скандал, са депозирали оставките си. Става въпрос за двама души, които са поискали да поемат отговорност за замесването на Samsung в скандала с търговия за влияние, който доведе до отстраняването на президента Пак Кън-хе през декември. Според агенция Ройтерс те са заподозрени в рамките на специалното разследване, при което беше арестуван лидерът на Samsung Group Лий Дзие Юн.

Samsung Electronics обяви серия мерки за повече прозрачност и отчетност при управлението на финансовите дарения и подкрепа за техните инициативи за Корпоративна социална отговорност (КСО). От компанията заявиха, че финансовите дарения и финансиране на КСО над 1 млрд. корейски вона (около 882 хил. долара) ще изискват одобрение от борда и ще бъдат публични.

Изданието Korea Herald съобщи, че Samsung Electronics планира да проведе среща на акционерите на 24 март.

Акциите на Samsung Electronics поевтиняха с 2,5 на сто, а тези на Samsung SDI записаха спад от 0,4%. При Samsung C&T имаше повишение от 0,8 на сто.

В Япония йената поскъпна леко до 112,84 йени за долар. Акциите на Toyota поевтиняха с 0,77%, тези на Honda с 0,48%, а при Sony спадът беше 0,83%.

Акциите на Toshiba поскъпнаха с 4,14% след волатилна сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още