IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Листнат на Wall Street фонд купува китайско здравно дружество за 1,4 млрд. долара

New Frontier Corporation ще придобие United Family Healthcare, за да сформира най-голямата китайска публична компания в сферата на здравеопазването

15:23 | 31.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Фокусираната върху Хонконг инвестиционна компания New Frontier Corporation, чиито акции се търгуват на борсата в Ню Йорк, ще придобие частния оператор на здравни заведения United Family Healthcare (UFH) от компанията за алтернативни инвестиции TPG и Fosun Pharmа срещу 1,44 млрд. долара, съобщава Nikkei Asia Review. 

Делът на TPG в UFH възлиза на 1,3 млрд. долара, се посочва в съобщението. 

Сделката цели създаването на най-голямата китайска публична компания в сферата на здравеопазването.

След като процесът по придобиване бъде приключен, UFH ще бъде преименувана на New Frontier Health Corporation (NFH), като също се очаква да бъде листната на Нюйоркската фондова борса.

Антъни Люн, съосновател и председател на New Frontier Group, спонсор на New Frontier Corporation, ще заеме поста на председател на борда на директорите на NFH, докато Роберта Липсън, основател и главен изпълнителен директор на UFH, ще продължи да изпълнява длъжността си в NFH.

Листната в Ню Йорк New Frontier разкри, че ще използва 478 млн. долара, набрани от нейното първично публично предлагане, и допълнителни 711 млн. долара от ангажименти за частни капиталови инвестиции от група на стратегически инвеститори и мениджъри на глобални активи, в които се включват Vivo Capital и Nan Fung Group, за да финансира сделката. Освен това New Frontier ще получи до 300 млн. долара задължения на UFH към няколко кредитори.

UFH, която е основана през 1997 г., управлява 9 болници и 14 клиники в четирите най-големи китайски мегаполиса и в някои от по-малките градове. Компанията предлага услуги за първа помощ, семейна медицина, педиатрия, акушерство, гинекология, хирургически интервенции, онкология и др.

След като придобиването приключи, на UFH ще ѝ бъде да де изключително право да управлява болница в центъра на Шънджън с площ от 64 хил. кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още