IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Креймър: Защо няма да има ново рецесионно дъно в САЩ?

Фундаментът на големите компании излъчва позитивни сигнали, смята пазарният анализатор

10:37 | 14.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Джим Креймър: Защо няма да има ново рецесионно дъно в САЩ?

Съществува противоречие между икономистите от академичните среди, които предвиждат ново рецесионно дъно, и сигналите, които компаниите излъчват, смята пазарният анализатор Джим Креймър в статия за CNBC.

Ако тези икономисти се вгледат в компаниите, вместо да са фокусират върху политиката на правителството или да обвиняват банките за всичко лошо, те едва ли биха правили такива мрачни прогнози. За пръв път от много време насам фундаментът на компаниите е от по-голямо значение.

Вижте железопътната CSX, която вчера оповести резултатите си, посочва Креймър. Тази компания е идеалният барометър за състоянието на икономиката и според нея „възстановяването ще продължи да стимулира растежа“.
Всяко направление от бизнеса й, с изключение на превозите на въглища, регистрира двуцифрен ръст и компанията продължава да наема персонал. "Развиващият се свят може би движи този влак, като САЩ са един от вагоните", по думите на анализатора.

Онзи ден Novellus, производител на динамична RAM памет и флаш памет, смълча критиците, които предвиждаха понижени цени за продуктите на компанията, припомня той. „Не сме сигурни, че ще станем свидетели на тези намаления заради продължаващото търсене“, заявяват от фирмата.

Според алуминиевият гигант Alcoa пък „изглежда, че някои авиокомпании или секторът като цяло отбелязват повратна точка“. Компанията регистрира значително нарастване на поръчките и отбеляза, че растежът се наблюдава във всички региони, подкрепен силно от нарасналата активност в глобален план.

„Всичко това са позитивни сигнали – компаниите ни казват истината“, твърди Джим Креймър.

Хората се тревожат за разкриването на работни места, но се фокусират предимно върху проблемите на малкия бизнес. Креймър обаче смята, че увеличението на заетостта може да започне от компании като CSX, Novellus и Alcoa.

Според него малкият бизнес често следва големия в това отношение, а големите компании очакват да наемат повече хора в близко бъдеще.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 13 години
Знаете ли този човек е много по прав от Рубини Първи започнаха да се възтановяват големите компании -като тези посочени в статията но така също и Бойнг Катерпилар Деер ФордДженерал Електрик Съплайд материалс и много други Но по важното е друго което имам да ви напиша Всяка година в един огромен панаирен център в Лас Вегас тези големи компании провеждат договаряния с малкия и среден бизнес за доставки на гаики болтове детаили кабели оборудване услуги за стотици милиарди долари Бил съм на такова договаряне и съм сигурен че след възтановяване на големите компании започва възтановяването на дребния и среден бизнес в Щатите Това ще доведе до създаване на милиони нови работни места и ръст на икономиката на С А Щ от около 4 % Индексите на Дау Джонс скоро ще достигне 11000 т а Стандарт анд Пуурс -500 около 2200т Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още