IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Креймър: Време е да изоставим паниката

Трябва да започнем да мислим по-позитивно и да реагираме по-рационално, смята пазарният анализатор

14:15 | 29.07.10 г. 6
Автор - снимка
Създател
Джим Креймър: Време е да изоставим паниката

Никой никога не е изкарвал и цент благодарение на паниката. Това ни внушава пазарният анализатор Джим Креймър, коментира CNBC.

След краха от 2008 обаче и катаклизмите при Bear Stearns, AIG, Fannie Mae, Freddie Mac и Lehman Brothers, паниката се превърна в приемлив начин на поведение на финансовите пазари.

Но ако тази тактика може да е спасила средствата на инвеститорите тогава, сега със сигурност се е превърнала в разход.

„Мисля, че е време да забравим урока от 2008 и да осъзнаем, че Голямата рецесия и последиците от нея вече са минало“, апелира Креймър. „Време е да отхвърлим представата, че трябва незабавно да продаваме всяка акция, за която излезе нещо негативно.“

Свидетелствата за такова поведение все още са видими. Когато пазарът реши, че Европа е на прага на финансов крах и приравни икономически силни страни като Германия с борещата се за оцеляване Гърция, инвеститорите масово напуснаха Стария континент.

Оттогава насам обаче най-различни компании излъчиха положителни сигнали за европейската икономика.

Вчера пък Dow Jones се понижи, след като Федералният резерв обяви в своята „Бежова книга“ нещо, което вече знаем, а именно, че икономиката все още е далеч от най-доброто си състояние.

Според Креймър е време да изоставим паниката. Вече не е 2008 г. Да, щатската икономика все още се движи бавно, но страни като Бразилия, Индия, Китай, Чили, Мексико, Германия и Франция ще компенсират нейната слабост.

Анализаторът разбира безпокойството относно липсата на ръст в заетостта и настоящата политика на Белия дом, която не е в полза на бизнеса. Инвеститорите обаче трябва да осъзнаят, че финансов колапс от такъв мащаб се случва само веднъж в живота.

„Трябва да започнем да мислим по-позитивно, да реагираме по-рационално и да приемем, че времето на паниката отмина преди 16 месеца“, завършва Креймър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 13 години
Паниката е признак на колебание и несигурност.Много инвеститори вече са по-сигурни от всякога в краха на досегашния модел и без колебание се въздържат от рискови инвестиции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
neduded
преди 13 години
До ***: след като ми изтрихте коментара поради нарушение правилата на сайта, може ли да покажете къде се намират правилата на сайта, за да ги знаем и да не ги нарушаваме. Всичко на всичко дадох линк към видео в YouTube където се показва как Джим Креймър препоръчва да се купуват акциите на Bear Sterns седмица преди фирмата да фалира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
абитуриент
преди 13 години
гледал съм го приятелю за това нямам и капка доверие в тоя ПЛАТЕН МОШЕНИК......!!!!.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
абитуриент
преди 13 години
***......позитивно мисли човек който не е изгубил и цент на борсата.....!!!!???!!!!.....всички останали са ГЪРМЯНИ ЗАЙЦИ.......?????!!!!.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
airush
преди 13 години
ако можеше някой да те чуе и в България..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още