IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street навлиза в разгара на отчетния сезон

През тази седмица се очакват и лихвеното решение на Федералния резерв и предварителните оценки за БВП на САЩ през първото тримесечие

10:53 | 25.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p><i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Снимка: Ройтерс

Първата по-сериозна вълна тримесечни финансови отчети на компании от Wall Street отмина и донесе повишения на щатските индекси през миналата седмица.

През следващите няколко дни обаче се задава още по-голяма партида от тримесечни отчети и корпоративните печалби ще продължат да бъдат на фокус.

Финансовите резултати на девет от компаниите в състава на Dow Jones IA, включително Exxon Mobil, 3M, Procter & Gamble и Microsoft, излизат през тази седмица.

Освен това 180 от компаниите в S&P 500 също ще публикуват отчетите си, в това число Netflix и Starbucks, пише CNNMoney.

Данни на Thomson Reuters показват, че около 75% от 137-те компании в широкия индекс S&P 500, обявили резултатите си за миналото тримесечие досега, са надминали пазарните очаквания. Печалбите им са нараснали средно с 18% на годишна база, докато приходите са се увеличили с 2 на сто.

Добрите отчети на компаниите от миналата седмица помогнаха да Dow Jones IA да се вдигне с 2% през миналата седмица и да отбележи най-високите си нива за последните близо три години.

Освен пороя от отчети, през тази седмица инвеститорите ще очакват и поредица от данни за жилищния пазар, потребителското доверие и разходи, както и първите оценки за изменението на брутния вътрешен продукт (БВП) на САЩ през първото тримесечие.

Също през тази седмица ще се състои и двудневната среща на Федералният резерв. След нея ще станат ясни намеренията на централната банка на САЩ относно паричната политика, както и прогнозите на ръководството й за изгледите пред американската икономика.

След трите почивни дни за Великден на Wall Street инвеститорите ще обърнат поглед в понеделник към данните за продажбите на нови жилища през март, които се очаква да се увеличат леко.

Преди началото на сесията във вторник се очакват тримесечните отчети на 3M, Coca-Cola, Ford и UPS. От икономическия календар за деня най-следени ще са данните за цените на жилищата в големите американски градове през февруари, както и за индекса на потребителското доверие през април.

След края на сесията във вторник излизат тримесечните резултати на Amazon.

В сряда пороят от тримесечни отчети продължава с Boeing и BP. Малко преди края на сесията в сряда се очаква лихвеното решение на Федералния резерв, което ще бъде последвано от пресконференция на председателя на централната банка Бен Бернанке.

След края на сесията своите резултати за първото тримесечие ще обяват Baidu и Starbucks.

В четвъртък излизат финансовите резултати на Exxon Mobil, PepsiCo, Procter & Gamble и Sprint Nextel. Тогава инвеститорите ще обърнат поглед и към икономиката, защото излизат първите оценки за БВП на САЩ за първото тримесечие. Според пазарните прогнози той ще отчете ръст от 1,7% на приравнена към годишна основа база.

В четвъртък, както обикновено, излизат данните за новите молби за помощи при безработица, които ще бъдат последвани от тези за планираните продажби на жилища през март.

Microsoft ще изнесе тримесечните си отчети след края на сесията, а преди началото на сесията в петък излизат резултатите на Caterpillar, Chevron и Merck. Борсовата седмица в САЩ ще приключи с данни за личните приходи и разходи на американските потребители.

Водещите борсови индекси в САЩ се намират при най-високите си нива за последните близо три години, като Dow Jones IA се е повишил с 8% от началото на годината, а S&P 500 и Nasdaq Composite са добавили по 6,3% към стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още