IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bloomberg: САЩ няма да успеят да намалят дефицита си, без да вдигнат данъците

Президентът Обама се радва на одобрение от инвеститорите извън САЩ, но не и от тези в страната, показва проучване на агенцията

12:15 | 14.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Bloomberg: САЩ няма да успеят да намалят дефицита си, без да вдигнат данъците

Близо две трети от инвеститорите по света смятат, че американското правителство няма да успее да намали значително бюджетния си дефицит без да повиши данъците, показва глобално проучване на Bloomberg.

Според почти 60% от запитаните, също така, президентът Барак Обама и републиканците няма да постигнат споразумение до началото на новата фискална година на 1 октомври.

Над 70% от интервюираните пък са на мнение, че Конгресът на САЩ ще увеличи дълговия лимит от сегашните 14,29 млрд. долара и ще избегне необслужване на правителствени задължения.

”Не мисля, че вдигането на данъците е особено добра идея, но може да се окаже единствената възможност”, казва Томас Ларсен, трейдър в Nordea Treasury.

Положителните нагласи на инвеститорите в САЩ към Обама не са били повлияни от убийството на Осама бин Ладен, показва изследването.

Одобрението за американския президент е 35% (36 през януари), а неодобрението е 64%. От инвеститорите извън САЩ, две трети одобряват Обама, а 28% имат негативна оценка.

Според изследване на NBC News от началото на май, обществената подкрепа за президента в САЩ е 54%, а неодобрението – 31%.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още