IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските компании са готови да инвестират натрупания след кризата кеш

През третото тримесечие ще са налице условията за сливания, придобивания и обратни изкупувания, смята Джефри Мели, кредитен стратег в Barclays Capital

23:07 | 22.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Американските компании са готови да инвестират натрупания след кризата кеш

На път са да се създадат условията за сливания, придобивания и обратни изкупувания, както и за увеличаване на задълженията, след като компаниите трупат кеш от 2009 насам, смята Джефри Мели, кредитен стратег от Barclays Capital в Ню Йорк.

Условията ще са напълно налице, когато макроикономическата нестабилност намалее през третото тримесечие на годината и фирмите предприемат по-агресивен подход към балансите си, казва той пред Bloomberg.

Мениджърите стават все по-уверени в икономическото възстановяване, за да започнат да инвестират част от рекордния корпоративен кеш в размер на 1,9 трлн. долара, който натрупаха след кредитната криза от 2008, посочва Мели.

Според Мели нивото на придобивания и обратни изкупувания, което се забави през второто тримесечие на фона на европейската дългова криза и по-ниския от очакваното растеж в САЩ, ще се увеличи до есента с разрешаването на кризата в Европа и вдигането на дълговия лимит в Америка.

Стойността на застраховките срещу необслужване на корпоративен дълг е на път да намалее за първи път от три седмици, след като печалбите на 101 от 121 компании от индекса S&P 500, които вече оповестиха отчетите си за второто тримесечие, надхвърлиха средните прогнози на анализаторите, показват данни на Bloomberg.

Доходността по облигациите на фирми с инвестиционен рейтинг вчера бяха на ниво от 3,78% спрямо 4,10% в началото на годината и 5,78% преди две години, сочи индекс на Bank of America Merrill Lynch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още