IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишленото производство в САЩ отчете най-силния си растеж от март

Според анализатори данните говорят за бавно възстановяване на американската икономика

19:07 | 16.08.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Според анализаторите обаче данните говорят за много бавно възстановяване на щатската икономика. <em>Сннимка: Ройтерс</em></p>

Според анализаторите обаче данните говорят за много бавно възстановяване на щатската икономика. Сннимка: Ройтерс

Натовареният юли за автомобилостроителните заводи в САЩ е довел до най-силното увеличение на общото промишлено производство в страната след мартенските природни бедствия в Япония, което е окуражаващ знак на фона на нарастващите опасения от рецесия, предаде AP.

Според официалните данни заводското производство е нараснало с 0,6% миналия месец. Това е най-големият растеж след земетресението и вълната цунами от 11 март в Япония, които нарушиха веригата на доставки и ограничиха производството на някои автомобилни заводи в САЩ. През юни ръстът е бил 0,4%.

На съживяващото се автомобилостроене са пада почти целия растеж на заводското производство от миналия месец. Производството на коли и части е скочило с 5,2%.

Като се изключи тази категория, заводското производство е нараснало само с 0,2%.

Цялото промишлено производство отчита растеж от 0,9 на сто през юли. Необичайно горещото време през юли повиши търсенето на енергия от електроцентралите. Производството на инвестиционни стоки се е увеличило с 0,6%, а миннодобивът също отчита ръст - с 1,1%. 

Анализатори обаче са на мнение, че данните говорят за много бавно възстановяване на щатската икономика. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
САЩ ожесточено се опитват да скрият истината, но тя се вижда с просто око! Перестройката за САЩ започна. Щатите, отдавна са казали сбогом на здравия разум, благодарение на който една класическа капиталистическа система би работила напълно приемливо. Факт е, че цялата система е като един балон който се надува и скоро ще се спука. Най вероятно *** пари-долари емитирани с цел спекулация и лихварство ще изчезнат яко дим(едно кило долари=едно кило хартия). Цялата им финансова система си е чиста пирамида за ограбване на хората. Америка е фалира още преди 3 години, когато беше Голямото източване на финанси", просто чак сега почват да го казват на Стадото, чрез Услужливите им Рейтингови агенции!!! САЩ имат таван на държавния дълг който е 100% от БВП...и САЩ го достигна на 2 август, фактически държавата обявява неплатежоспособност по дълговете си демек ФАЛИТ. Много трилион долари всъщност са балонджийски фиктивни пари, измислени от банките, които всъщност нямат толкова истински пари, колкото дават на кредити. Така САЩ и тяхната измисленабанкова система са си зле, дефицита им расте и продължават да потъват, а покрай тях и световната икономика, което неминуемо ще доведе до нови сривове. Който има глава мисли, а който не..... носи си я за красота!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още