IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street чака решението на Словакия за фонда за финансова стабилност

Словакия е страната с решаваща дума за увеличението на Европейския фонд за финансова стабилност

17:47 | 11.10.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

След вчерашните силни ръстове днес търговията на Wall Street се води без ясна посока на индексите. Инвеститорите следят вота в Словакия за увеличаването на Европейския фонд за финансова стабилност.

Близо час след началото на сесията Dow Jones пада с 0,27% до 11 402 пункта, S&P 500 се понижава с 0,25% до 1 192 пункта, а Nasdaq отбелязва повишение от 0,19% до 2 571 пункта.*

Словакия е страната, която ще има решаващата дума за увеличаването на фонда за финансова стабилност, тъй като само тя все още не е подкрепила промените. Има известни съмнения, че народните представители ще одобрят увеличението, но лидерът на опозицията се опита да ги разсее, пише MarketWatch.

„Вчера имахме добър ден, но все пак се изтъргуваха ниски обеми заради почивния Ден на Колумб“, коментира за Ройтерс Сам Гинзбърг от First New York.

Анализаторът отбелязва, че отлагането на решението за фонда може да предизвика буря на пазарите, които и без това са под натиск.

Днес на настроенията на инвеститорите повлия и председателят на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, който заяви, че дълговата криза в еврозоната се е превърнала в системна и че рисковете за икономиката рязко са нараснали. Трише допълни, че най-застрашени от ситуацията са европейските банки.

* Актуално към 17.20 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още