IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch: Американските банки са заплашени от по-ниски печалби тази година

Приходите от търговия ще останат нестабилни, а в дългосрочен план банките ще пострадат от правилото Волкър, коментира анализатор на агенцията

21:03 | 01.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Fitch: Американските банки са заплашени от по-ниски печалби тази година

Американските банки са заплашени от влошаване на резултатите си през тази година, с което ще продължи тенденцията от миналата. За това предупреждава анализаторът от Fitch Кристофър Волфе, пише MarketWatch.

Приходите от търговия ще останат нестабилни, а в дългосрочен план банките ще пострадат от правилото Волкър. Твърде рано е да се каже какъв точно ще е ефектът от това правило, което значително ограничава търговията за собствена сметка, обяснява анализаторът.

Банките ще трябва да намерят начини да съкратят разходите си, за да се неутрализира натиска от понижаващите се приходи. По всяка вероятност ще се наложи и забавяне на процеса на освобождаване на заделените за евентуални загуби резерви, което ще натежи на печалбите.

През последните години финансовите институции заделиха огромни количества като резерви, а при отслабването на кризата голяма част от тях бе върната обратно и така печалбите получиха стабилна опора, посочва Волфе.

Продължаващата криза в Европа също би могла да натежу на американските банки. Макар експозициите към европейски дълг да са относително ниски, обвързаността на банковия сектор си остава притеснителен риск.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още