IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатският конгрес подкрепи данъчните облекчения върху доходите

Според анализаторите сделката е компромис от страна на републиканците, които през декември настояваха бюджетният дефицит да не бъде повишаван в никакъв случай

20:09 | 17.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Председателят на Камарата на представителите и шеф на Републиканската партия Джон Бейнър. Снимка Ройтерс</p>

Председателят на Камарата на представителите и шеф на Републиканската партия Джон Бейнър. Снимка Ройтерс

Щатският конгрес гласува за удължаване на данъчните облекчения върху доходите на американците до края на 2012 г., с което сложи край на продължилите месеци дебати, съобщава BBC.

Това което остава, е президентът Барак Обама да подпише документа, за да го превърне в закон.

Сделката ще удължи данъчните облекчения, които според Белия дом пестят на всеки американец от средната класа по 1000 долара на година.

Републиканците настояваха, облекченията да бъдат балансирани с орязване на други пера в бюджета, но по-късно се съгласиха да прибавят цената им, възлизаща на 100 млрд. долара, към бюджетния дефицит на САЩ.

Според анализаторите сделката е компромис от страна на фискално консервативните републиканци от щатския конгрес, които през декември настояваха за споразумение, при което бюджетният дефицит да не бъде повишаван. 

Законът ще удължи данъчното облекчение в размер на 2% върху плащаните от служителите социални осигуровки до края на 2012 г.

Така, за социално осигуряване ще бъдат плащани 4,2% от заплатите, вместо обичайните 6,2%, за всички годишни заплати до 110100 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още