IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес лидери: Обама е по-сполучливият избор за световната икономика

Демократът Обама е предпочетен от 42,7% от анкетирани от FT 1 700 представители на едрия бизнес в сравнение с 20,5%, гласували за Ромни

17:15 | 17.08.12 г.
<p>
	<em>Американският президент Барак Обама и съпругата му Мишел. Снимка: Ройтерс</em></p>

Американският президент Барак Обама и съпругата му Мишел. Снимка: Ройтерс

Мнозинството бизнес лидери по света са на мнение, че глобалната икономика има по-добри шансове с настоящия президент на САЩ Барак Обама, отколкото с Мит Ромни, разкрива проучване на Financial Times.

Демократът Обама е предпочетен от 42,7% от участвалите в проучването 1 700 представители на едрия бизнес в сравнение с 20,5%, гласували за Ромни.

Останалите не са предпочели нито един от двамата кадидати, уточнява изданието.

Резултатът обаче е различен в САЩ, където минимално мнозинство от запитаните заявяват, че Ромни ще се отрази по-добре на бизнеса им, отколкото Обама.

Според последните проучвания на общественото мнение в САЩ Барак Обама води пред Мит Ромни със 7 процентни пункта, въпреки факта, че американците са все по-песимистични за бъдещето си.

Проучването на Financial Times е извършено преди Ромни да избере за свой партньор в надпреварата конгресмена от Уисконсин Пол Райън – решение, което може драматично да промени предизборния дебат.

Изборът на Ромни обаче не се отрази непосредствено на представянето му в надпреварата.

Изборите в САЩ са насрочени за 6 ти ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още