IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед погна и чуждестранните банки

Големите чужди финансови институции с филиали в страната ще трябва да изпълнят по-строги капиталови изиствания

22:49 | 14.12.12 г. 5
Фед погна и чуждестранните банки

Над двайсет чужди банки с глобални активи в размер над 50 млрд. долара, които оперират в САЩ, се изправят пред по-строги капиталови изисквания по силата на план, предложен от американския Федерален резерв, предаде Bloomberg.

Повечето от големите чужди банки ще бъдат принудени да се съобразят с по-строги правила за ликвидност и да преминат стрес тестове, за да се провери как биха се справили в условията на криза.

Предстои да се вземе решение дали предложението на Фед, което с епредвижда да влезе в сила от юли 2015 г., ще премине публично обсъждане.

Сред засегнатите чужди банки ще бъдат Deutsche Bank и Barclays, отбелязва агенцията.

По време на финансовата криза Фед предостави 538 млрд. долара спешни заеми на звената на европейските банки в САЩ - почти толкова, колкото и за местните финансови институции.

Това обаче доведе до засилване на политическия натиск върху законодателите и регулаторните органи да затегнат правилата за всички кредитори, а не само за американските.

Новите правила може да принудят чуждестранните банки да инжектират капитал в подразделенията им в САЩ и да ограничат способността им да прехвърлят парични средства зад граница.

Повечето от финансовите институции, които ще бъдат засегнати от промяната, имат малки звена в страната, като дейността им е съсредоточена върху търговия с ценни книжа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ТАТО
преди 11 години
бря бря бря
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още