IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатският енергиен регулатор глоби Barclays с 453 млн. долара

Санкционирани са и четирима бивши служители в корпорацията

15:17 | 17.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Щатският енергиен регулатор глоби Barclays с 453 млн. долара

Федералната комисия за енергийно регулиране (FERC) в САЩ глоби британската банка Barclays с 453 млн. долара, съобщи Bulgaria On Air. Cанкцията e свързана с разследването за предполагаема манипулация на енергийния пазар.

Обвиненията срещу британската финансова институция обхващат периода 2006-2008 г. и са за служители, които са направили сделки с продукти с фиксирана цена - често на загуба. Първоначално тази санкция е предложена през октомври миналата година, като сега отново излиза на дневен ред.

За Barclays глобата е в размер на 435 млн. долара. Санкции има и за четирима бивши служители в корпорацията, като един от обвинените ще трябва да заплати 15 млн. долара, а останалите – по 1 млн. долара.

Базираната в Лондон банка също така ще трябва да отстъпи близо 35 млн. долара от печалбата си, които ще бъдат разпределени в програми за подпомагане на собственици на жилища с ниски доходи. Чрез сумата ще бъдат изплащани сметките за енергия на нуждаещите се в Калифорния, Аризона, Орегон и Вашингтон.

От Barclays коментираха, че ще защитават „енергично“ позицията си.

От началото на 2011 г. FERC е повдигнала обвинения в енергийни манипулации към 13 компании, в това число Deutsche Bank и JPMorgan. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още