IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Bank of America се изстреля нагоре със 70%

Намаляването на разходите бе един от основните приоритети, който главният изпълнителен директор на корпорацията очерта през 2010 г.

16:12 | 17.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Намаляването на разходите в BoA бе един от основните приоритети на Брайън Мойнихън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Намаляването на разходите в BoA бе един от основните приоритети на Брайън Мойнихън. Снимка: Ройтерс

За Bank of America поетият труден път за строги икономии се изплаща все повече и повече. За второто тримесечие инвестиционната банка отчита внушителния 70-процентов ръст на печалбата, подпомогната от високите приходи от продажби на акции и спада на общите разходи.

Нетната печалба на компанията е нараснала до 3,57 млрд. долара, или 0,32 долара на акция, спрямо 2,10 млрд. долара, или 0,19 долара на акция, година по-рано. За сравнение, анкетираните от Ройтерс анализатори очакваха втората по големина банка в САЩ по отношение на активите да спечели средно по 0,25 долара на акция. Нетните приходи на американската банка пък са скочили с 3,5 на сто до 22,73 млрд. долара.

Оперативните разходи на банката са спаднали до 16,02 млрд. долара спрямо 17,05 млрд. долара през същото тримесечие на миналата година. Нетния лихвен марж на банката – мярката за рентабилността на заемите, нарасна до 2,44 на сто спрямо 2,21% година по-рано.

Намаляването на разходите бе един от основните приоритети, който главният изпълнителен директор на корпорацията Брайън Мойнихън очерта през 2010 г. Година по-късно Bank of America обяви намеренията си да спестява близо 8 млрд. долара на година.

Приходите на подразделението на банката, занимаващо се с международно банкиране, са нараснали със 6% до 4,14 млрд. долара, подпомогнати главно от 24-процентовия ръст на приходите от таксите за инвестиционно банкиране.

Приходите на отговарящото за потребителите и бизнеса подразделение са останали почти без промяна – в рамките на 7,43 млрд. долара, докато тези от управлението на бизнес инвестиции са скочили с 10% до 4,50 млрд. долара поради по-високите такси за управление на активи.

От началото на годината до днес акциите на финансовата институция бяха отбелязали близо 20-процентен ръст. Преди оповестяването на финансовите резултати дневното поскъпване на ценните книжа бе с 1 на сто до 14,05 долара за брой. Към 15:30 часа българско време ръстът е с 0,29% до 13,92 долара за брой. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още