IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над половината студенти в САЩ разчитат на федерални парични помощи

Статистиката показва ръст на студентите, зависими от парите на данъкоплатците, за да завършат образованието си

20:52 | 20.08.13 г. 1
Над половината студенти в САЩ разчитат на федерални парични помощи

57% от студентите в САЩ разчитат на федерално финансово подпомагане – грантове или студентски заеми, за да могат да учат. Това показват данните от доклад на американското образователно министерство, отнасящи се за учебната 2011 – 2012 година.

Според данните от последния доклад на министерството (за учебната 2007 – 2008 година) все повече младежи разчитат на парите на данъкоплатците, за да могат да завършат образованието си. Статистиката от предишното изследване показва, че от федерални помощи са зависими 47% от студентите, отбелязва Bloomberg. 

Данните не са изненада - студентските разходи растат сериозно през последните години. По тази причина и администрацията на президента Барак Обама се опитва да направи висшите училища по-достъпни. 

Реално погледнато федералните заеми отиват предимно за студенти от бедни семейства, но пък децата, чиито родители имат по-високи доходи, получават по-големи стипендии от колежите.

Според данните средно студенти от семейства с доходи от над 100 хил. долара годишно получават 10,2 хил. долара безвъзмездно, докато студент от семейство с доходи под 20 хил. долара годишно тази сума е 8 хил. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
serafima
преди 10 години
Не се учудвам, че няма коментари по тази тема. У нас тя е тотално избягвана. Друг е въпросът, ако можеше д някои двусмислици и направо заяждане да кажем нещо за управляващите. А немата не е удобна да комбинираме с ББ - ясно защо, несъвместими са. Няма такава държава и общество, което да не съзнава важността на висшето образование и науката. Само това да си отчетем като сбъркана философия на живота, всичките ни неудачи ще обясни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още