IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone: Намираме се в "епичен кредитен балон"

Цените, които се налага да плащаме, съотнесени към перспективите за растеж, в момента са непропорционални, смятат от инвестициионната компания

11:08 | 01.10.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Blackstone: Намираме се в "епичен кредитен балон"

Една от най-големите инвестициионни компании в света смята, че във финансовата система има твърде много ливъридж, пише CNBC.

"Намираме се в епичен кредитен балон, според мен, какъвто не съм виждал в кариерата си в сферата на частния капитал", коментира Джоузеф Барата, който ръководи отдела за частен капитал в Blackstone Group. "Цената на високодоходните облигации е рекордно висока", допълва той.

Според Барата Blackstone има положителни очаквания за американската икономика, но "цените, които се налага да плащаме, съотнесени към перспективите за растеж, в момента са непропорционални".

Blackstone, която управлява частен капитал за 53 млрд. долара и общи активи за 230 млрд. долара, търси избрани възможности за инвестиции в областта на енергетиката, транспортната инфраструктура, потребителското финансиране, жилищния сектор и строителството, отбелязва Барата.

Той прогнозира, че в даден момент в американската икономика ще настъпи обрат по отношение на лихвите, кредитните спредове и разходите за някои корпоративни заеми с инвестиционен клас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 13 rate down comment 1
SSIW
преди 10 години
Той прогнозира, че в даден момент в американската икономика ще настъпи обрат по отношение на лихвите, кредитните спредове и--------------------------------------------------------------------------------------Мамин-сладък! Лихвичките му били ниски ;)) Ама то накрая да не вземе да излезе, че тоз океан от мангизи няма къде да бъде набутан, щото трудовите доходи на потребителя са смешно ниски, а кредитоносимостта му още преди 30 години беше прехвърлена?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Да беше чел коментарите в investor.bg, щеше да се усетиш доста по-навреме хаха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още