IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street по пътя към възстановяването*

S&P пое към ново рекордно равнище, след като се появиха признаци за потушаване на кризата в Крим

18:48 | 04.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street по пътя към възстановяването*

Признаците за облекчаване на украинския конфликт ускориха във вторник фондовите борси в САЩ. Ако в началото на седмицата заради тези притеснения индексите в Ню Йорк загубиха по около един процент, във вторник те поеха със същия мащаб нагоре.

По-рано днес руският президент Владимир Путин е наредил на руските войници да маневрират обратно към казармите и заяви, че военна намеса в Крим в момента не е необходима.
„Нещата попреминаха“, заяви пазарният стратег Дъг Коут от ING U.S. Investment Management  в Ню Йорк. „Ако трябваше да се стигне до ескалацията, това щеше да се случи в момента". Затова сега вниманието на инвеститорите отново ще се насочи към фундаменталните данни, които са добри.

Индексът Dow Jones на стандартните стойности се повиши с 1,2 на сто до 16,365 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 нарасна с 1,3 на сто до 1869 пункта - най-високото ниво в историята на S&P - 500. Индексът на Nasdaq също добави 1,3 на сто към стойността си до 4333 пункта.

По-рано и в други части на света фондовите пазари реагираха с печалби. Други вложения, като например златото, които в понеделник заради страха от влошаване на ситуацията бяха търсени като "сигурно убежище" , загубиха отново част от стойността си.

Но въпреки че дилърите в САЩ с всички сили се опитват да разпространяват отново оптимизъм, не бива да се пренебрегва напълно политическата реалност. Това няма да е първият път, в който Русия изненадва целия свят с неочаквана промяна на поведението си. Дори и през съветско време руските политици се считаха за непрозрачни и ненадеждни в своите ангажименти.

По отношение на отделните стойности днес акциите на RadioShack са под особен натиск. Книжата загубиха 15 процента от цената си. Веригата за електроника на дребно отчете спад в продажбите и утрояване на загубата в коледното тримесечие и сега планира да закрие 1100 свои магазина.

Книжата на Oxygen Biotherapeutics обаче поскъпват с около една трета. Американската администрация по храните и лекарствата по-рано оттеглил своето изявление, според което Oxygen не можеше да продължи свое проучване за свое лекарство.

С шест на сто поскъпнаха акциите на J.C. Penney. Преди това рейтинговата агенция S&P повиши прогнозата си за кредитоспособността на търговската верига. 

* Актуално към 18 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още