IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще оправдае ли очакванията растежът в САЩ?

Новата седмица ще предложи серия от данни за състоянието на най-голямата икономика в света

09:15 | 26.05.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ще оправдае ли очакванията растежът в САЩ?

Инвеститорските погледи през новата седмица ще бъдат насочени основно към ревизираните данни за растежа в Съединените щати през първото тримесечие. Интерес ще предизвика и докладът за доверието на потребителите в първата по сила икономика в света.

В понеделник Нова Зеландия ще публикува данните за търговския си баланс – разликата между стойността на вноса и износа. Японската централна банка (ЯЦБ) ще представи протоколите от последното си заседание с фокус монетарна политика, които се очаква да съдържат ценни прозрения за икономическите условия от гледна точка на институцията.

Изследователската компания Gfk ще публикува доклада за германския потребителски климат. Същевременно президентът на ЕЦБ Марио Драги ще говори по време на събитие в Португалия, като коментарите му ще бъдат следени отблизо.

Пазарите във Великобритания и САЩ ще останат затворени поради честването на Деня в памет на загиналите във войните (Memorial Day).

Във вторник Швейцария ще представи данните за търговския си баланс и равнището на заетостта. Британските власти ще оповестят данните за одобрените ипотечни заеми, а в САЩ се очакват данните за поръчките на дълготрайни стоки, инфлацията на цените на жилищата и доверието на потребителите.

В сряда гуверньорът на ЯЦБ Харухико Курода ще говори по време на събитие в Токио.

Нова Зеландия ще представи данните за доверието на бизнеса, докато в Австралия властите ще публикуват доклада за разрешителните за строеж. В Швейцария се очакват данните за икономическия растеж през първото тримесечие. Франция ще оповести данните за потребителските разходи, докато в Германия се очаква доклада за промяна на броя на безработните.

В четвъртък Япония ще представи данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която представлява по-голямата част от общата икономическа активност.

В Канада се очакват данните за текущата сметка. Американските власти пък ще представят ревизираните данни за растежа през първото тримесечие, както и седмичния доклад за първоначалните молби за помощи при безработица.

В петък Нова Зеландия ще представи данните за разрешителните за строителство. Германия ще публикува доклада за продажбите на дребно. Швейцария пък ще представи икономическия си барометър KOF. В САЩ се очакват ревизираните данни от Мичиганския университет за потребителските настроения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
къде видяха ръстове освен в 'Balance Sheet' на дълговете на FED, аз другаде ръст не видях ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още