IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Айкан: Време е инвеститорите да станат внимателни към американските акции

Макар годината да е страхотна, аз съм много внимателен в подбора на инвестиции, обяснява милиардерът

09:44 | 11.07.14 г. 2
Айкан: Време е инвеститорите да станат внимателни към американските акции

Време е инвеститорите да започнат да действат по-внимателно след дългия възход на американските борсови индекси. Такова е мнението на милиардера Карл Айка, пише Ройтерс.

„Според мен е време да станем предпазливи към американския фондов пазар. Макар че имаме страхотна година, аз съм много внимателен в подбора на компаниите, в които инвестирам“, е заявил специалистът в телефонно интервю за медията.

Вчера борсовите индекси в САЩ записаха понижения заради опасения за финансовото здраве на най-голямата публична банка в Португалия. Търговията на Wall Street започна с резки отстъпления, които постепенно се свиха и в крайна сметка широкият индекс S&P 500 регистрира понижение от 0,4 на сто за деня.

Към момента Карл Айкан, известен с активната си позиция на акционер в компаниите, в които придобива дял, е в светлината на прожекторите заради опитите да убеди акционерите във Family Dollar Stores компанията да бъде продадена. Самият Айкан притежава най-голям дял в капитала на дружеството – 9,4 на сто.

Натискът на милиардера е Family Dollar да се продаде на конкурента Dollar General Corp, за да може обединената компания да се бори с големите вериги за продажби на дребно в САЩ – като Wal-Mart Stores например.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още