IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola съкращава до 1 800 служители по света

Ходът е част от стратегията на гиганта за свиване на разходите с приблизително 3 млрд. долара

21:21 | 08.01.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Coca-Cola Co ще премахне 1 600-1 800 работни места в световен мащаб като част от стратегията за свиване на разходите с приблизително 3 млрд. долара, предава The Wall Street Journal (WSJ).

Базираният в Атланта световен лидер в производството на напитки обяви, че е започнал част от засегнатите служители в четвъртък и че съкращенията ще бъдат извършени през следващите месеци.

"Поемаме ангажимент, че ще гарантираме честно, справедливо и състрадателно третиране на хората ни в целия процес", посочи компанията в официално изявление.

От Coca-Cola изтъкнаха още, че продължават да извършват промени в някои от своите подразделения и че "към този момент'' са идентифицирани 1 600 до 1 800 засегнати позиции. Това не изключва възможността за допълнителни съкращения на работни места в по-късен момент.

Дружеството разполага с около 130 000 служители в различни точки на света.

Wall Street Journal съобщи през миналия месец, че Coca-Cola ще съкрати най-малко 1 000 до 2 000 работни места, започвайки в началото на януари, в опит да оптимизира дейността си след сравнително слабото представяне през 2014 г.

През октомври гигантът обяви план за свиване на разходите на стойност 3 млрд. долара като част от преструктурирането, което ще бъде завършено през 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още