IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

RadioShack може да подаде иск за защита от фалит

Базираната в Тексас компания води преговори за продажба, която да я спаси от изпадане в неплатежоспособност

09:06 | 15.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
RadioShack може да подаде иск за защита от фалит

Гигантът в сферата на електрониката RadioShack Corp може би се подготвя да подаде иск за защита от фалит през февруари, съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на хора, запознати с въпроса.

Базираната в Тексас, САЩ, компания е в преговори с друго дружество, което да придобие значителна част от книжата, чрез което банкрутът да бъде избегнат, посочиха източниците.

Разговорите обаче може и да не доведат до сделка, което ще постави RadioShack пред необходимостта да прибегне до други варианти за преструктуриране на дълга, които не включват продажба.

Според информацията RadioShack е достигнала до потенциални кредитори, които биха могли да предоставят заем за финансиране на дейността преди делото за обявяване в несъстоятелност. Представители на компанията не бяха открити за коментар.

Търговецът на дребно, които оповести по-голяма от очакваното загуба за третото тримесечие на 2014 г. през миналия месец, предупреди през септември за възможността от изпадане в неплатежоспособност. Впоследствие фондът Salus Capital Partners заяви, че ще предостави 500 млн. долара, за да подкрепи компанията да финансира операциите си.

Акциите на RadioShack поевтиняха с почти 60 на сто от септември насам, когато компанията съобщи за възможността за фалит. Към края на търговията в САЩ в сряда една ценна книга струваше 0,41 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още