IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ ще отделят 582,7 млрд. долара за военни разходи през 2017 г.

Почти 59 млрд. долара ще отидат за операции на американски военни в чужбина

21:23 | 13.06.16 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
САЩ ще отделят 582,7 млрд. долара за военни разходи през 2017 г.

През 2017 година САЩ ще отдели 582,7 млрд. долара за военни нужди, съобщава руската информационна агенция ТАСС, цитирайки обръщение на президента Барак Обама към Сената и Камарата на представителите.

Сумата, която ще бъде отделена, е с 0,6% повече спрямо разходите през тази година. 523,9 млрд. долара ще бъдат за базовия бюджет на Пентагона. Останалите средства ще бъдат насочени към военни операции извън страната, включително и в Афганистан, Ирак и Сирия.

За борба с групировката "Ислямска държава" ще бъдат отделени 7,5 млрд. долара, или с 50% повече спрямо тази година. Предвидени са и действия срещу "Ал Кайда", става ясно още от обръщението на Обама.

Неголям брой военни експерти ще окажат помощ на властите в Нигер и Камерун.

По-рано днес външното министерство на Русия съобщи за телефонен разговор между Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Джон Кери.

Двамата са обсъдили ситуацията в Сирия и възможните съвместни действия срещу действащи на територията на страната терористични организации, включително и действащите "под прикритието на умерената опозиция", става ясно още от съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 6 rate down comment 2
national power
преди 7 години
Я скивай най миролюбивата и демократична държава какво прави....Но има проблем голям проблем.Долари може да си напечатиш с милиарди трилиони но за нови оръжия трябва интелект и разум.Потомците на престъпници и убийци нямат този ум.Измряха инженерите на Хитлер и блгарските емигранти и мача приключи.Нама кой да проектира и изобрети нови оръжия...Мъката краварска ще става все по голяма.Все повече държави няма да ги *** за слива....Следва тежка агония и зрелищен фалит.Но както е казала леля Слава България ще е на завет.....и няма да ни засегне толкова.Така че ще се наслаждавам на фалита им
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 4
STRAHO
преди 7 години
Миролюбивите САЩ ще похарчат цели 582,7 милиарда ....а нито долар за демократа Ердоган !? Май вашия човек е изпаднал в немилост!? :)))))...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 7
ing5rov
преди 7 години
Разликата е там , че руснаците отидоха да бият , а пък американците баламосват собствените си данъкоплатци , а и всички абдали дето им се кланят !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 8
aldy
преди 7 години
"...За борба с групировката "Ислямска държава" ще бъдат отделени 7,5 млрд. долара, или с 50% повече спрямо тази година..."Тия смятат още 10 години да се чоркат с ИДИЛ, като гаджета. Само разходи, а няма резултат. Нито Асад свалиха, нито ИДИЛ победиха. Палячовци от Орландово. Руснаците с $500 милиона постигнаха 100 пъти повече. Над 80% от населените места са под контрола на правителствените войски. Другото е пустиня надлъж и нашир. Ама от Орландово толкова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 14
DutyFree
преди 7 години
Ами инвестора, мажоритаря му е назначил синове на ръководни кадри в руското правителство в банката си !!! Тогава, кого да цитират CNBC,CNN ??? Пълен цирк, РУСНАЦИТЕ КОЛКО ПРОЦЕНТА ОТ ТАЗИ СУМА ЩЕ МОГАТ ДА ИЗХАРЧАТ ЗА ТЕНЕКИЯТА ИМ ???? хахахахах цирк...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
javor
преди 7 години
И вия ли започнахте да цитирате руски "осведомителни" агенции?Добре,че поне правилно сте ги превели,като по руски!-По-рано днес външното министерство на Русия съобщи за телефонен разговор между Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Сергей Лавров.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още