IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank и Santander с възражения от Фед след стрес тестовете

Банките не могат да разпределят дивиденти или да правят обратни изкупувания на акции, докато не внесат нови планове за разпределение на капитала

09:57 | 30.06.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Федералният резерв на САЩ (Фед) върна плановете за разпределение на капитала, предложени от Deutsche Bank Trust и американските операции на Santander, което означава, че банките не могат да разпределят дивиденти или да правят обратни изкупувания на акции, докато не внесат нов план, пише CNBC.

Освен това регулаторите изискват от Morgan Stanley нов капиталов план до края на 2016 г., но не посочват дали възразяват срещу него.

Съобщението на Фед от сряда относно резултатите от стрес тестовете маркира втората и последна порция от годишните стрес тестове, които се състоят от две части. Целта им е да оценят способността на Wall Street да реагира адекватно на икономическа криза.

Налице са само 3 възражения спрямо тестваните 33 институции.

Възражения спрямо Santander Holdings USA и Deutsche Bank Trust, включваща операциите на банката в САЩ и бизнеса с управление на активи, са налице втора поредна година.

„Капиталовата адекватност на Deutsche Bank Trust Corporation никога не е била под съмнение“, коментира главният изпълнителен директор на DB USA и заместник-главен изпълнителен директор на Deutsche Bank Americas Бил Уудли. „Приветстваме признанието на Фед за нашия напредък и ще въведем научените през тази година уроци с цел да заздравим процеса по планиране на капитала за последващи проверки.“

Американското поделение на Santander получи възражение от Фед и след стрес тестовете през 2014 г. Според управляващия директор с ресор банки и посредници в Deloitte Дейвид Райт не е добре дадена банка да прави едни и същи грешки, след като стана ясно, че при Santander несъответствията в различни области не са били изгладени.

Тестовете бяха въведени в началото на глобалната финансова криза от 2008 г., за да измерят способността на големите банки да отговорят на икономически и пазарен срив.

Даниел Таруло от Фед оценява, че за шест години, откакто се провеждат тестовете, участващите институции са заздравили капиталовите си позиции и са подобрили управлението на рисковете.

Съобщението от сряда за резултатите от стрес тестовете се отнася само за оценката на регулаторите за това как големите банки планират рисковете и разпределят капитала в различни ситуации при наличието на системно натоварване.

Първата част от банковите стрес тестове, резултатите от които бяха обявени миналата седмица, проучиха и наблюдаваха дали големите банки разполагат с достатъчно капитал, за да устоят на икономически турбуленции. Всяка от 33-те банки, участвала в стрес теста на Фед, миналата седмица премина тази част от упражнението.

Фед не възрази на капиталовите планове на компании, измежду които Ally Financial, American Express, BancWest, Bank of America, BMO Financial, BB&T, BBVA Compass Bancshares, Bank of New York Mellon, Capital One, Citigroup, Citizens Financial, Comerica, Discover Financial, Fifth Third Bancorp, Goldman Sachs, HSBC North America Holdings, Huntington Bancshares, JPMorgan Chase, Keycorp, M&T Bank, MUFG Americas Holding, Northern Trust, PNC Financial Services, Regions Financial, State Street, SunTrust, TD Group US Holdings, U.S. Bancorp, Wells Fargo и Zions.

Това означава, че тези фирми могат да продължат с плановете за раздаване на дивиденти и обратни изкупувания, които са обект на регулаторно одобрение. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
крас
преди 7 години
АКО НЕ БЕШЕ ЖАЛКО ЩЕШЕ ДА Е СМЕШНО.Банката с най-голям дериватен дълг не се намира в САЩ, а в сърцето на Европа, по-точно във Франкфурт, и се нарича Deutsche Bank!!В края на 2013 година дългът й е 55,6 трилиона евро (преизчислено дава 72,8 трилиона долара), с 2 трилиона повече от JP Morgan!!Ако се приложат приетите този месец изисквания на Базелския комитет за банков надзор с Deutsche Bankе свършено!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още