IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предпразнично отстъпление в началото на сесията на Wall Street*

Индексите са на червено, въпреки че Конгресът одобри законопроекта за временно финансиране на държавната администрация

17:52 | 22.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В началото на последната сесия преди празничната почивка на Wall Street преобладаващите настроения понижиха част от индексите.

Основният бенчмарк Dow Jones отчита макар и минимален спад от 0,10% до 24 758,54 пункта. Технологичният Nasdaq също отстъпва назад с 0,22% и малко след старта на търговията е на ниво от 6 949,92 пункта. Широкият индекс S&P 500, въпреки че отвори на положителна територия, бързо обърна тренда и се понижи с 0,01% до 2 684,23 пункта.

Пониженията на капиталовия пазар идват, въпреки че Конгресът одобри законопроекта за временно финансиране на държавната администрация, за да не се блокира работата на институциите, докато се приеме окончателния бюджет.

Акциите на Nike отчетоха спад с 3.2% по време на предварителната сесия, след като от компанията отчетоха спад в печалбата си. Ценните книжа на биотехнологичната компания Ignyta поскъпнаха със 72%, след като стана ясно, че швейцарската фармацевтична компания Roche ще купи компанията за 27 долара на акция.

Във фокуса на пазарите в петък бяха и данните за потребителските разходи в САЩ, които нарастват с 0,6% през ноември спрямо предходния месец. Спестяванията на домакинствата обаче се понижават до най-ниската си стойност от ноември 2007 г., съобщи БТА.

* Данните са актуални към 17:30 часа
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още