IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се възстановява след историческата паника*

Apple подпомогна изправянето на крака на технологичния индекс Nasdaq

17:38 | 06.02.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Със силна волатилност, но и с възстановяване след историческите разпродажби започна търговията на Wall Street във вторник, обобщава Ройтерс. Индексът на сините чипове Dow Jones отвори със спад от над 2%, но бързо след това обърна посоката си и се придвижи на зелена територия с увеличение от 1,18% до 24 634,14 пункта.

Широкият показател S&P 500 първоначално загуби около 4% от стойността си, но след това също бързо компенсира до понижение с минималните 0,2% до 2643,55 пункта.

Технологичният Nasdaq се оцвети в зелено, като напредна с 0,95% до 7033,51 пункта. Повишаването с близо 2% на стойността на книжата на Apple е причината за близо половината от ръста на измерителя.

Акциите на Facebook, Amazon, Netflix и Alphabet поскъпнаха с по над 1%.

„Мислех, че ще видим дъното в първите пет минути, след като отворихме, но в момента акциите се представят добре“, коментира Ед Кеон, портфолио мениджър в QMA, цитиран от CNBC. Според него най-лошото за пазарите вече е преминало.

S&P 500 и Dow Jones потънаха с под на 4% в понеделник, отчитайки най-големите си спадове от август 2011 г.

Макар че нямаше конкретна новина, която да преобърне пазарите в понеделник, то най-голяма тежест може да се отдаде на покачването на доходността на американските държавни облигации и опасенията за повишаване на инфлацията, които подсказват, че Федералният резерв скоро ще увеличи лихвите.

*Информацията е актуална към 17:04 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още