IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow скочи с 567 пункта след търговия с резки колебания

Най-големият спад на американския борсов индекс по време на сесията във вторник беше също с 567 пункта

23:39 | 06.02.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

След две поредни сесии на мащабни разпродажби американските борсови индекси отбелязаха резки колебания във вторник и приключиха със силни повишения.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average стартира търговията с рязък спад, който впоследствие изцяло компенсира. Dow затвори с повишение от 567,02 пункта на ниво от 24 912,77 пункта, като най-силният му ръст по време на сесията беше с 600,48 пункта. Най-големият спад по време на днешната търговия беше с 567,01 пункта. Това означава рейндж на търговията от 1 167,49 пункта. Акциите на DowDuPont се представиха най-успешно в състава на Dow, като поскъпнаха с близо 6%.

Широкият индекс S&P 500 добави 1,7%, като най-силен ръст записа технологичният сектор. Технологичният Nasdaq composite нарасна с 2,1%.

"Очаквах да видим дъното до пет минути след старта на сесията. Мисля, че на практика това виждаме", коментира пред CNBC Ед Кеон, портфолио мениджър в QMA, част от PGIM. "На тези нива акциите предлагат доста добра стойност и ние засилваме експозициите си към акции." Според Кеон е твърде рано да се каже дали дъното е достигнато наистина, но най-лошото вече е отминало.

Европейските и азиатските борсови индекси записаха значителни отстъпления по-рано днес, след като в понеделник Dow заличи 1 175,21 пункта от стойността си.

"Смятаме, че това е по-скоро прекъсване на бичия пазар, отколкото начало на мечи пазар", коментира Крейг Калахън, основател на ICON Advisers.

Въпреки че няма конкретни новини, които могат да се посочат като виновник за срива на американските индекси в понеделник, последните движения на пазара на облигации засилиха волатилността и опасенията на пазара.

Във вторник доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа е около 2,75%, след като започна годината на ниво от близо 2,4%.

Цените на петрола се понижиха ден преди излизането на данните за запасите в САЩ, които се очаква да покажат повишение за втора поредна седмица.

В Ню Йорк фючърсите на американския лек суров петрол с доставка през март поевтиняха със 76 цента до 63,39 долара за барел, докато в Лондон европейският сорт Брент загуби 84 цента от цената си до 66,78 долара за барел.

Цената на златото падна до триседмично дъно. Фючърсите с доставка през февруари поевтиняха в Ню Йорк със 7,30 долара, или с 0,53%, до 1 389,60 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
крас
преди 6 години
ОТ СТАТИЯТА: Най-големият спад на американския борсов индекс по време на сесията във вторник беше също с 567 пункта.МАХАЛОТО СЕ ВЪРНА ТАМ ОТ КЪДЕТО БЕЩЕ ПУСНАТО. С Dow нещата са ясни. Какво обаче се случи с другите борси и обраха ли те загубите, или ги КАЛКУЛИРАХА?!НЕ Е ЛИ ТОВА БЛЕСТЯЩ ХОД НА ЕКИПА НА ДОДИ ТРЪМП ЗА ПРЕНАСОЧВАНЕ НА СВЕТОВНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ КЪМ АМЕРИКАНСКАТА ИКОНОМИКА?Цифрите ще го покажат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още