IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коя е най-голямата грешка на Robinhood?

Oбвиненията и негативните реакции около компанията са преувеличени, твърди Андрей Стойчев, изпълнителен директор на RokSure

14:08 | 19.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-голямата грешка на Robinhood e, че риск отделът на компанията не е калкулирал сценарий, подобен на този, който се разигра около манията с акциите на GameStop. Именно това доведе до спирането на търговията, коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Андрей Стойчев, изпълнителен директор на RokSure.

По думите му в бъдеще компанията ще планира подобни сценарии в своите стрес тестовете.

„Още преди изслушването на Влад Тенев в Конгреса на САЩ беше предизвестено, че ще има промяна в регулацията и отново потърпевши ще бъдат малките инвеститори“, каза гостът.  

Според него достъпът до директна инвестиция в акции, които се котират на регулиран пазар ще стане малко по-труден, защото масовата спекулация директно на финансовите пазари не се оказва токова безопасна и позитивна за малките инвеститори.  

„Като се случи нещо подобно, като с акциите на Game Stop, което бе много добре изиграно от първоизточника, се получават такива неприятни моменти и се появява ролята на регулатора“, заяви Стойчев. 

Според него обаче обвиненията и негативните реакции около Robinhood са преувеличени.

Стойчев изрази съмнение относно твърденията за договорености между големите хедж фондове и Robinhood.
„Нормално е, когато малките инвеститори се опитат да получат голяма печалба и са готови да поемат по-голям риск, действията им да се превърнат в спекулация и търговията да стане едно казино“, смята Стойчев.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още