IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се безпрецедентен ръст на световната търговия за 2010 г.

СТО ревизира във възходяща посока очакванията си за глобалния стокообмен след кризисната 2009

20:18 | 20.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Очаква се безпрецедентен ръст на световната търговия за 2010 г.

Световната търговска организация (СТО) обяви в понеделник, че очаква безпрецедентен ръст на световната търговия през 2010 г., предаде АФП.

Организацията ревизира във възходяща посока очакванията си за глобалния стокообмен, който се прогнозира да се увеличи с 13,5 на сто при предишни предвиждания за растеж от 10 на сто.

„Вследствие на по-бързо възстановяване от очакваното на световните търговски потоци досега икономистите на СТО преразгледаха нагоре прогнозите си за растежа на световната икономика”, се казва в изявление на организацията.

Предишните прогнози бяха направени през месец март.

Ако оповестените очаквания се изпълнят, то това ще бъде „най-бързото разширяване на търговията, регистрирано някога”, или откакто се води статистика за търговските потоци – от 1950 г.

Все пак от СТО уточняват, че на тези данни, дори и да се реализират, не бива да се гледа с прекален ентусиазъм, тъй като спадът през миналата година е бил прекалено голям.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още