fallback

Имуществото на Мубарак се оценява на близо 32 млрд. долара

Състоянието на Мубарак е съставено от пари в брой, акции, недвижими имоти в различни страни, предимно в САЩ, две яхти за 60 милиона евро

09:48 | 03.02.11 г. 8
Автор - снимка
Създател

Хосни Мубарак. Снимка: БТА

Кланът Мубарак е семейство, което струва 60 милиарда долара, пише в статия на индийския в. "Ню индиън експрес", озаглавена "Милиардите на Мубарак", предаде Dnes.bg.

Оценките за имуществото на президента Хосни Мубарак са за 31,8 милиарда долара. Само личните му спестявания възлизат на 40 млрд. долара. 

Не само твърдата ръка, с която Мубарак управлява цели 30 години, му е помогнала да се сдобие с прякора Фараона. Той го дължи и на натрупаното лично богатство, както и на имуществото на древните египетски владетели, което е успял да присвои, пише изданието.

Състоянието на Мубарак е съставено от пари в брой, акции, недвижими имоти в различни страни, предимно в САЩ, две яхти за 60 милиона евро. Парите в брой, както и акциите, са разпределени в американски, германски, британски, швейцарски, шотландски, испански и дубайски банки.

Компанията за недвижими имоти на Мубарак – Алаа Мубарак, разполага с имоти в Лос Анджелис, Вашингтон, Ню Йорк и Лондон.

Богатството на президента, както изглежда, е натрупано и от комисиони от сделки с оръжия и с недвижими имоти в Кайро и в туристическите зони като Хургада и Шарм ел Шейх.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:51 | 12.09.22 г.
fallback