IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адмирал Мълън: Войната в Либия върви към задънена улица

Това е заявил председателят на съвета на началник-щабовете на САЩ, въпреки че до 40% от сухопътните сили на Кадафи са вече неутрализирани

17:11 | 22.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Адмирал Мълън: Войната в Либия върви към задънена улица

Коалиционните въздушни удари са неутрализирали между 30 и 40 процента от сухопътните сили на режима на Муамар Кадафи, но ситуацията в Либия върви към задънена улица, е заявил председателят на съвета на началник-щабовете на САЩ адмирал Майкъл Мълън, цитиран от Ройтерс.

Силите на Кадафи ще продължат да намаляват с времето, но ситуацията определено отива към задънена улица, заяви Мълън пред американски войници по време на визита в Багдад.

"Всяко действие, което извършват държавите (от коалицията), ще продължи да затяга обръча около Кадафи, докато той не си отиде. Дали той ще осъзнае това, нямам представа", е казал още Мълън.

Той е подчертал, че няма признаци Ал Кайда да е представена в либийската опозиция и обясни, че няма повод за безпокойство, че някоя екстремистка група може да си проправи път в либийския конфликт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още