IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Американците увеличават разходите за бонбони за св. Валентин

Само в САЩ ще бъдат изхарчени над един милиард долара за сладки изкушения

12:57 | 13.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Американците увеличават разходите за бонбони за св. Валентин



Графика: Bloomberg Business Week

Скъпи приятели, екипът на Investor.bg стартира нова рубрика - Графика на деня. В нея ще ви показваме резултатите от интересни изследвания, движения в цените на активи, фундаментални тенденции или просто графики, показващи любопитен аспект от света на парите.

Днешната графика на деня  показва, че се очаква ръст на продажбите на бонбони около посрещането на Свети Валентин в САЩ. Тази година прогнозите са за ръст с 1,9 на сто спрямо миналата година до 1,057 млрд. долара.

Това е най-голямата сума от поне 2009 година насам, показват прогнозите на Националната асоциация на производителите на сладкарски изделия.

Около 75 на сто от цялата сума, която се очаква да се похарчи за бонбони, ще е за шоколадови изделия, съобщи говорителят на асоциацията Сюзан Уайтсайд.

В същото време се очаква похарчените за подаръци суми да нараснат с 2,2 на сто до средно 133,91 долара на човек тази година. Прогнозата е, че поне половината от тези пари ще са похарчени за бонбони.

Ако искате да покажете на останалите читатели итнересна графика, която Ви е направила впечатление, изпратете ни я на info@investor.bg с посочен към нея източник, а ние ще я публикуваме! Очакваме Ви!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още