fallback

Сирийските правителствени сили са започнали офанзива срещу бунтовниците

Свободната сирийска армия е потърсила подкрепа от САЩ за боевете срещу войската на Асад

15:45 | 09.10.15 г. 1

Сирийската армия е започнала сухопътна операция срещу бунтовниците, които се противопоставят на президента Башар Асад, под прикритието на руските военновъздушни сили, които са засилили бомбардировките на територията на страната, съобщава онлайн изданието euronews.com.

Изданието се позовава на изявление на началника на Генералния щаб на сирийската армия Али Абдула Aюб.

Същевременно бунтовниците от Свободната сирийска армия, които се противопоставят на Асад, също започват офанзива срещу правителствените сили, съобщава АП.

Лидерите на бунтовниците съобщават, че днес въпреки руските въздушни атаки са унищожили 10 правителствени танка в централните райони на страната. Те обаче са потърсили помощ от САЩ и се отнасят критично към намеренията на Вашингтон да създаде своеобразно „убежище“ в северната част на Сирия.

Свободната сирийска армия е смятала, че има споразумение за буферна зона и е озадачена от публичните изявления на американската армия, че няма да има забранена за полети зона – нещо, за което настоява Русия.

Вчера бунтовниците съобщиха, че са свалили два правителствени хеликоптера, които са участвали в координирана мисия с руските военновъздушни сили. Друга бунтовническа групировка също обяви, че е пленила танкове и бронирани превозни средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:02 | 11.09.22 г.
fallback