fallback

Руски самолет с 224 души на борда се е разбил на Синай*

Самолетът е изпълнявал чартърен полет от египетския курорт Шарм ел Шейх за Санкт Петербург

10:39 | 31.10.15 г. 35

Руски самолет с 224 души на борда - 217 туристи и 7-членен екипаж, изпълняващ чартърен полет от египетския курорт на Червено море Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, се е разбил на Синай, след като е изчезнал от радарите малко след излитане, предава БТА, позовавайки се на изявление на египетския премиер Шериф Исмаил за Франс Прес.

Отломки от разбилия се руски самолет на руската авиокомпания "Когалимавиа" са били открити на Синайския полуостров, в Североизточен Египет, предава ДПА, като се позовава на представител на египетските авиационни власти.

Спасители са чули гласове в един отсек на разбилия се в Египет руски самолет, предаде Ройтерс, като се позова на представител на властите на мястото на катастрофата.

Спасителните екипи се опитват да влязат там и се надяват да намерят оцелели. Разбилият се самолет се е разцепил на две. До момента са открити тела, най-малко пет от които на деца.

Малко преди Boeing А320, връщащ руски туристи от почивка в курорта на Червено море Шарл ел Шейх, да изчезне от радарите, пилотът е поискал аварийно кацане на най-близкото летище, съобщиха източници от международното летище на египетската столица Кайро, цитирани от ТАСС.

Самолетът е бил на височина от над 9000 метра, когато командирът на полета съобщил, че радиостанцията се е повредила, и поискал разрешение за кацане. След това връзката била загубена.

Малко по-рано се появиха информации, че летателният апарат е напуснал въздушното пространство на Египет и е влязъл във връзка с турски диспечери.

Египетските и руските власти са създали кризисни щабове. Междувременно главният прокурор на Египет Набил Садек разпореди разследване на днешната катастрофа в страната на руски самолет с 224 души на борда, предаде Ройтерс, като се позова на негов сътрудник.

Той е наредил на прокурорски екип да отиде на място и да проучи отломките. За момента египетските власти не са установили причината за катастрофата, заяви правителствен представител, цитиран от ТАСС. По-рано те изключиха възможността за терористичен акт.

* Информацията е актуализирана към 12:30 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:22 | 11.09.22 г.
fallback