IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кери: Постигнахме "временно споразумение" за прекратяването на огъня в Сирия

Държавният секретар на САЩ изрази надежда, че прилагането му да стартира до дни

13:19 | 21.02.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Държавният секретар на САЩ Джон Кери съобщи, че е постигнато „временно споразумение“ за прекратяването на огъня в петгодишната гражданска война в Сирия, съобщава ABC News.

Кери, който разговаря с йорданския външен министър Насер Джуда в Аман, Йордания, заяви, че по-рано сутринта е обсъдил и с руския си колега Сергей Лавров споразумението.

"Принципно достигнахме до временно споразумение по условията за прекратяване на огъня, което може да стартира през следващите дни", каза той.

Сега, каза той, и САЩ, и Русия планират да се обърнат към различните страни в конфликта.

Кери каза, че се надява американският президент Барак Обама и руският президент Владимир Путин скоро да проведат разговор и изрази надежда, че след това ще започне прилагане на споразумението.

Кери допълни, че все още има детайли по прекратяването на огъня, които трябва да бъдат изчистени, например изпълнението му.

Държавният секретар каза още, че не е задължително всяка страна да се съгласи със споразумението автоматично, но допълни, че „всеки трябва да направи категоричен избор“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Grosss
преди 8 години
Само в Сирия,в Ирак си живикуркат като бейове пазени от американците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
"Идила" никога не е съществувал. Всичко беше инсценировка по западните медии за дезинформация, разни брадати клонинги финансирани от фашагите. Да но ги изпотрепаха и сега няма на къде и ше има примирие защото брадатите са вече при Аллаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 0
Grosss
преди 8 години
Какво примирие,Идил трябва да бъде заличен в Сирия?Преди 2г когатоводеха сражения за Дамаск защо не искаха примирие ами сега когато всичкоможе да приключи за месец.?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още